
Een handbewogen rolstoel kan volledig afgesteld worden aan de behoeften van de gebruiker. Vrijwel de gehele rolstoel kan gedemonteerd worden en dan op de persoonlijke behoefte afgesteld worden. Per onderdeel dat gedemonteerd kan worden zal een toelichting gegeven worden.
De voor- en achterwielen
Zowel de voor- als achterwielen kunnen gedemonteerd worden. De voorwielen kunnen op hoogte en zitdiepte versteld worden. Zoals te zien is op de foto hier rechts, kan de as van de wielen naar voren en acher geplaatst worden om de zitdiepte te bepalen. Dit heeft voornamelijk te maken met de beweging die gemaakt moet worden om jezelf voort te bewegen.
Het balkje waar de as aan vast zit, kan zowel omhoog als naar beneden geplaatst worden. Deze zithoogte is ook van belang voor het voortbewegen van de rolstoel, maar ook voor de hoogte van de benen. De benen mogen de grond niet raken, omdat je anders je benen over de grond meesleept en daarmee wordt het valrisicio vergroot.
In het practicum dat gedaan is met deze rolstoel zijn er instellingen gemaakt voor ƩƩn persoon uit de groep. De achterwielen zijn naar benedenen geplaatst en de voorwielen zijn 2 gaatjes naar beneden gegaan zodat de persoon hoger kwam te zitten. Dit was gedaan in verband met de beenlengte. Ook zijn de voorwielen rechtgezet, want deze stonden scheef ten opzichte van elkaar.

Het zitkussen
Het zitkussen kan uit de rolstoel gehaald worden en eventueel verhoogd of verlaagd worden. Dit was bij het practicum niet van toepassing.
De rugleuning
De reugleuning is verstelbaar door middel van het klitteband op de achterzijde. Dit is van belang omdat de betreffende persoon vaak lange tijd achter elkaar in de rolstoel zit. Het is dus belangrijk dat de rolstoel comfortabel aanvoelt. De rugleuning is tijdens het practicum aangepast aan het comfort van de proefpersoon.
De armleuningen
De armleuningen kunnen er volledig afgehaald worden, en vervolgens gemonteerd worden op de behoeften van de patiƫnt. Als de patiƫnt in rust is, moeten de armleuningen op de juiste hoogte afgesteld worden. Dit is van belang zodat de persoon in een comfortabele houding kan rusten. Bij het pracitum zijn de armleuningen omhoog gezet. Dit is gedaan omdat de leuningen anders te laag stonden en dan zou de persoon er geen steun aan hebben.

De beensteunen
Deze onderdelen kunnen ook volledig gedemonteerd worden en zo worden afgesteld op de wensen van de gebruiker. De beensteuenen kunnen omhoog en omlaag afgesteld worden. Dit hangt samen met de hoogte van de zitting en de lengte van de benen van de patiƫnt. Bij het pracitum zijn de steunen iets omhoog gezet zodat de voeten de grond niet raken. ook zijn de kuitsteunen omhoog gezet. Dit is gedaan voor het comfort van de proefpersoon.
